شاه کلید حل مسایل تربیتی کودکان
اگر دنبال شاه کلید حل مسایل تربیتی فرزندتان می گردید؟
واقعیت در بیشتر سمینارها، کارگاهها و جلسات، و تجارب سی ساله معلمی خودم این را به عینه شاهد بودم که بسیاری از والدین از ضعف ها و چالش های تربیتی فرزندانشان گله داشتند و مدام می گفتند فرزند دروغ زیاد می گوید، او خیلی می ترسد، علاقه ای به کتاب و مطالعه ندارد، او نمی تواند (نه) بگوید، پرخاشگر است، به حرفم گوش نمی دهد، بی نظم و فراموش کار است، در درس ها ضعیف است و دهها مورد دیگر از این قبیل را برایم مطرح می کردند و می کنند و دنبال نسخه ی شفا بخش فوری، یعنی آمپول و کپسول و قرص می گردند تا زود این موارد و چالش ها را حل نمایند اما همه ما می دانیم که این چالش ها و ضعف ها یک روزه یا یک ماهه به وجود نیامدند که زود هم بروند و حل بشوند باید ریشه یابی شوند و واقعا زمان بر است و ضربات مهلکی خانواده ها و فرزندان ما ناشی از عدم این آموزش ها را می خورند که واقعا جبران آنها بسیار زمان بر، هزینه بر و گاه خطرناک است و نوش دارو بعد از مرگ سهراب می شود و به جای این که والدین و معلمان به فکر آموزش های درست، باکیفیت و اثربخش متناسب با نیاز حال و آینده کودک باشند به فکر پر کردن مغز کودک از مطالبی است که فقط به درد شب امتحانش می خورد و واقعا همه نیک می دانیم که به هیچ دردی نخورده اند و نخواهند خورد و باید خودمان دست به کار شویم.
اگر ما از کودکی به فرزندانمان خلاقیت، تفکر، فلسفه، اندیشه ورزی را یاد بدهیم (در این مورد کتاب آموزش تفکر خلاق به دانش آموزان و آموزش فلسفه و تفکر انتقادی به دانش آموزان خیلی می تواند به شما کمک کند)مطمئن باشید کودکان ما انسان های فرهیخته، جسور، خلاق، متفکر، عمیق، متعهد، شاد و تحول آفرینی خواهند بود. شاه کلید حل بسیاری از چالش های تربیتی فرزندان ما، در گرو آموزش خلاقیت، فلسفه و تفکر انتقادی است. پس بیاییم این فکر و روش آموزش را گسترش دهیم. گسترش این فکرها کمک به خودمان، کمک به فرزندانمان، کمک به جامعه و بشریت، کمک به رواج عشق و عاطفه و انسانیت است، پس این همکاری را واقعا به جد ادامه دهیم.
خرید کتاب: کتاب آموزش فلسفه و تفکر انتقادی به دانش آموزان | فلسفه برای کودکان
واقعا در موقعیت بسیار حساسی قرار گرفته ایم فرزندان ما در این دنیای پرهیاهو و رنگارنگ، گیج و مبهوت مانده اند، در انتخاب، تصمیم گیری، مهارت ارتباط، خودکنترلی، مدیریت ذهن، و خیلی از مسایل واقعا با چالش های جدی روبرو هستند، و نظام آموزشی ما به مانند دوچرخه ترمزبریده و پنچر است و ما نمی توانیم منتظر برون رفت و تغییر این سیستم آموزشی بمانیم چون هر لحظه کودکان ما در حال گذر از این کانال معیوب هستند و باید خودمان هوشمندانه وارد شویم و نسبن به آموزش درست و اساسی آنها یعنی آموزش مهارتهای زندگی که آموزش خلاقیت، فلسفه و تفکر انتقادی، از الویت های آن هستند اقدام نماییم.
نکته بسیار مهم:
فلسفه را باید در دوران کودکی یعنی از 4 سالگی به کودکان یاد داد وگرنه در هجده سالگی دیگر کودکان انعطاف، پذیرش، فعال، کنجکاو نخواهند بود و خیلی دیر خواهد شد آموزش فلسفه در کنار تفکر انتقادی حرکتی نوین و بسیار لذتبخش در تعلیم وتربیت ما می باشد و باید ریشه پیدا کرده و فراگیر شود چون انسانی که در کودکی فلسه یاد می گیرد در بزرگسالی، اطاعت پذیرمحض و دگمی نخواهد شد بلکه اندیشه ای پویا خواهد داشت انسانی که تعامل با محیط زیست، جهان اطراف خود، هستی و حتی فکرهای مخالف خودش خواهد داشت. با خودش مهربان خواهد بود و پس با جهان مهربان خواهد بود مفهومی که متاسفانه در هیچ یک از کتابهای درسی و دانشگاهی آموخته نمی شود و نخواهد شد. چون واقعا فکرهای رشد یافته ممکن است برای عده ای تهدید باشد البته این برداشت ناقص خودشان است در حالی که خوشبختی و سعادت کل بشر در آموزش فلسفه و تفکر انتقادی و خلاقیت است.
اگه به مشاوره نیاز دارید از طریق اینستاگرام با ما در ارتباط باشید
دیدگاهتان را بنویسید