بازی کودک بیرون از خانه چه فوایدی دارد؟
فواید بیرون بازی کردن بچه ها برای سلامت جسم و روح آنها
در این مقاله، چیزی بسیار ساده وجود دارد که می توانید برای بهبود و افزایش شانس سلامتی و موفقیت فرزندتان به کار ببرید:مطمئن شوید که زمان زیادی را صرف بازی، در خارج از منزل می کند. تفاوت بسیار زیادی بین کودکان نسل جدید و قدیم وجود دارد، اما عجیب ترین آنها گذراندن وقت و بازی کردن در داخل خانه است، در صورتی که بچه های قدیم بیشتر زمان خود را بیرون از خانه بازی می کردند.
علل زیادی در این باره وجود دارد:از جمله وقت گذراندن با وسایل الکترونیکی، تاکید بر فعالیت های برنامه ریزی شده ای که پدر و مادر تعیین می کنند، نگرانی در مورد آفتاب ، عدم وجود مکان های امن در فضای باز.
این ماجرا فقط برای کودکان صدق نمی کند، بلکه بزرگسالان هم بیشتر وقت خود را در خانه می مانند. در این بخش از نمناک شش دلیل مهم برای بیرون بازی کردن بچه ها وجود دارد که توصیه می کنیم با دقت به مطالعه آنها بپردازید.
مزایای بازی کردن کودکان در طبیعت و بیرون از خانه
1.نور آفتاب:
بله قرار گرفتن در معرض آفتاب ،به خصوص آفتاب سوختگی، می تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می دهد اما این فقط یک قسمت از ماجراست، از طرفی بدن ما نیاز به نور خورشید دارد.
برای تامین نیازهای ویتامین D ما نیاز به قرار گرفتن در معرض نور خورشید داریم که نقش مهمی در بسیاری از فرآیندهای بدن ایفا می کند، از سلامت استخوان ها گرفته تا سیستم ایمنی بدن.
قرار گرفتن در معرض خورشید،با تقویت و افزایش سیستم ایمنی بدن، باعث داشتن خوابی باکیفبت می شود و در بهبود خلق و خو نیز تاثیرگذار است، و در کل عملکرد بدن بهتر می شود. پس به دلیل تمام این مزایا هر روز به میزان کافی نور خورشید را دریافت کنید.
بازی بیرون از خانه چه تاثیراتی دارد؟
آیا بازی بیرون از خانه برای کودکان خوب است؟
2.ورزش کردن:
بچه ها باید روزی یک ساعت فعالیت داشته باشند و بیرون بازی کردن یکی از راه هایی است که مطمئن شوید این اتفاق می افتد.
آنها قطعا می توانند در داخل خانه هم ورزش کنند، اما فرستادن آنها به بیرون از خانه به ویژه با چیزی مانند یک توپ یا دوچرخه باعث فعال شدن و بازی بیشتر می شود، که واقعا بهترین ورزش برای کودکان است.
3.عملکرد اجرایی:
اینها مهارت هایی هستند که به ما در برنامه ریزی، اولویت بندی، عیب یابی، مذاکره، و چند کار کمک می کنند؛ آن ها برای موفقیت ما حیاتی هستند. خلاقیت نیز در اینجا، و با استفاده از تخیل ما برای حل مساله و سرگرم کردن خودمان، انجام می شود.
اینها مهارت هایی باشند که باید یاد گرفته شوند و تمرین شوند و انجام شوند، کودکان به زمان بدون ساختار نیاز دارند. به وقت هایی برای تنها بودن و وقت هایی برای بودن با سایر بچه ها نیاز دارند و باید اجازه داده شود تا بازی های خودشان را انجام دهند، مسائل را بفهمند و خودشان را سرگرم کنند.
بیرون بودن به آن ها فرصتی برای تمرین این مهارت های مهم زندگی را خواهد داد.
4. ریسک پذیری:
بچه ها باید کمی ریسک کنند ؛ به عنوان والدین، این موضوع ما را نگران می کند؛ ما می خواهیم کودکانمان ایمن باشند اما چنانچه بارها در بخش های مختلف مربوط به نکات تریبت کودک در نمناک گفته ایم اگر آن ها را به صورت حباب نگه داریم و هرگز اجازه ندهیم که ریسک کنند، نمی دانند چه کاری می توانند انجام دهند و ممکن است اعتماد و شجاعت برای رویارویی با خطرات اجتناب ناپذیر زندگی را نداشته باشند.
بله، می توانید آنها را از بالا رفتن از درخت منع کنید – و بله، وقتی سعی می کنید دوست خود را پیدا کنید و رد شوید، این می تواند تحقیر کننده باشد.
اما به این معنا نیست که نباید امتحانش کنید؛ درس هایی که از شکست یاد می گیریم، به اندازه چیزهایی که از موفقیت یاد می گیریم، مهم هستند.
5. اجتماعی شدن:
بچه ها باید یاد بگیرند چطور با هم کار و بازی کنند. آن ها باید یاد بگیرند چطور با دیگران شریک شوند و هم کاری کنند اگر آن ها فقط با تنظیمات بسیار ساختار یافته، مانند تیم های مدرسه یا ورزش، با هم تعامل داشته باشند، نمی توانند آنچه را که نیاز دارند، یاد بگیرند.
6. قدردانی از طبیعت:
خیلی از دنیاهای ما در حال تغییر است، و نه قطعا همیشه بهتر نمی شود.
اگر کودکی هرگز در جنگل راه نمی رود، در خاک بازی نمی کند و حیوانات را در زیستگاه خود نمیبیند، از کوه بالا نمیروند، در یک رود بازی نمی کنند، یا به افق بی پایان یک اقیانوس خیره نمیشوند، ممکن است هرگز واقعاً درک نکنند که چه چیزی از دستشان می رود.
آینده سیاره ما به فرزندانمان وابسته است؛ آن ها باید یاد بگیرند که از این چیزها قدردانی کنند و نهایت استفاده و لذت را داشته باشند.
7. یادگیری عالی:
بازی در فضای باز می تواند راهی درخشان برای افزایش توانایی های یادگیری در کودکان باشد. آن ها ممکن است درس و مهارت های مهم زندگی را یاد بگیرند، نگرش حل مساله را توسعه دهند، به کشف طبیعت، کسب اطلاعات جدید و درک ابتدایی از علم بپردازند.
علاوه بر این، یادگیری از طریق بازی انجام می شود که می تواند بهترین شکل از یادگیری باشد.
8. رشد فیزیکی سالم:
این نمایش کودکان را فعال نگه می دارد و وسیله ای برای افزایش استقامت جسمانی و آمادگی جسمانی آن ها، تقویت ایمنی، کاهش خطر بسیاری از بیماری ها مانند دیابت، مشکلات قلبی، چاقی و ترویج سلامت کلی بهتر است.
بودن در هوای تازه و نور آفتاب می تواند به طور طبیعی به آن ها ویتامین D ضروری بدهد، که کمبودش ممکن است موجب نرمی استخوان شود.
قرار گرفتن در معرض ابزارهای الکترونیکی برای مدت زمان طولانی، می تواند دیدگاه یک کودک را مختل کند. نمایش فضای باز باعث بهبود دید کلی کودک شده است.
خواص و فواید بازی بچه ها بیرون از خانه
بازی کردن و فعالیت کودکان بیرون از خانه چه مزایایی دارد؟
9. تقویت خلاقیت:
ورزش کردن و بازی های بیرون از فضای باز می تواند خلاقیت کودک را القا کند. بودن در محیط طبیعی باز می تواند تخیل کودک را تحریک کند و ممکن است ایده های مبتکرانه زیادی در او ایجاد کند.
10. تشکیل مهارت های اجتماعی:
کودکان ممکن است یاد بگیرند که به طور موثر با کودکان دیگر تعامل داشته باشن،د در حالی که بازی در فضای باز را با کودکانی که در خانه می مانند و اغلب منزوی می شوند، بازی کنند.
آن ها ممکن است مجبور شوند صدف ها را رها کنند، به بچه های مختلف نزدیک شوند، دوستان جدیدی پیدا کنند، به نوبت بدون نظارت بزرگ ترها بازی کنند و در نتیجه مهارت های اجتماعی و ارتباطی را در این مواقع کسب کنند.
11. نگرش مثبت:
کودکانی که در فضای باز بازی می کنند، تمایل دارند نگرش مثبتی داشته باشند و خلق و خوی آرام تر و شادتر داشته باشند ؛ هم چنین در نمناک اشاره شده است که بازی در فضای باز فرصتی عالی برای کانالیزه کردن انرژی طبیعی کودک به شیوه ای معنی دار را فراهم می کند.
12. توسعه شخصیت:
یک بازی بیرون از خانه به رشد مثبت شخصیت یک کودک کمک می کند. آن ها یاد می گیرند مستقل و متکی به نفس باشند.
آن ها یاد می گیرند که با شرایط خود، شرایط اضطراری، مذاکره با موانع و شرایط نا آشنا، بدون نظارت بزرگسالان برخورد کنند که ممکن است اعتماد به نفس را القا کرده و آن ها را برای مقابله با موقعیت های زندگی پس از آن تجهیز کنند.
همچنین ویژگی هایی چون انضباط، نظم و روحیه تیمی را می آموزند.
13. بهبود محدوده توجه:
بازی در فضای باز به بهبود استعدادهای ذهنی کودکان کمک می کند. آن به گسترش محدوده توجه آن ها کمک می کند, تمرکز و تمرکز آن ها را بهبود می بخشد و مهارت های مشاهدات و استدلال آن ها را افزایش می دهد.
کودکانی که اختلال کم توجهی بیش فعالی (اختلال کم توجهی بیش فعالی دارند)، نیز پیشرفت قابل توجهی در طول توجه خود به هنگام بازی در فضای باز نشان داده اند.
14. به دست آوردن مهارت های حرکتی:
مشارکت در بازی های خارج از خانه می تواند به کودکان کمک کند، تا مهارت های تولید ناخالص و زیبایی خود را توسعه دهند. آن ها به چابکی، هماهنگی و تعادل بهتر با بازی در فضای باز دست می یابند.
تشویق کودکان برای بازی بیرون از خانه
بازی بیرون از خانه چه کمکی به بچه ها می کند؟
15. شیوه زندگی سالم تر:
کودکانی که به طور موثر در بازی های فضای باز شرکت می کنند ،به احتمال زیاد منجر به سبک زندگی سالمشان در بزرگسالی آنها می شوند.
آن ها توانایی های تصمیم گیری خوبی پیدا می کنند، یاد می گیرند که خود را به چالش بکشند و محدودیت های خود را هل دهند و در نتیجه در ارزیابی ریسک بهتر می شوند.
پس امتحان کنید، کاری را که والدین ما انجام دادند را انجام دهید:کودکان خود را بیرون بفرستید.
حتی بهتر است خودتان هم با آن ها بروید و هر کاری که می توانید انجام دهید تا مطمئن شوید که هر کودکی می تواند همین کار را انجام دهد.
در زمان تکنولوژی امروزی، یافتن کودکان جلوی تلویزیون و این جور وسایل معمول است.
کودکان امروزه به طور فزاینده ای اوقات خود را در خانه صرف می کنند که بر توسعه و سلامت آن ها تاثیر منفی می گذارد. مطالعات نشان می دهند که افزایش دائمی چاقی در دوران کودکی وجود دارد.
از طرف دیگر، بازی کردن در فضای باز باعث ایجاد چندین مزیت سلامت روانی و جسمی برای کودکان در حال رشد می شود.
بیرون بودن و بازی کردن در فضای باز می تواند به طور مثبتی شخصیت کودکان را شکل دهد، آن ها را به طبیعت نزدیک تر کند، به آن ها کمک کند تا مهارت های اجتماعی ضروری را توسعه دهند و انگیزه ای برای خلاقیت و تخیل خود ایجاد کنند.
بازی کردن در فضای باز باید بخش مهمی از رشد هر کودکی باشد.
این یک راه عالی برای یادگیری مهارت های مختلف زندگی است، فرصتی عالی برای شکوفایی کودکان، دویدن، پرش، ایجاد یک آشفتگی، کشف خود در محیط طبیعی می باشد بنابراین چنانچه در نمناک عنوان شده است مهم است که والدین نقش فعالی داشته باشند و نقشی فعال در توسعه دیدگاه مثبت نسبت به بازی در فضای باز در میان کودکان ایفا کنند.
از همه مهم تر, بازی در طبیعت مهارت های حرکتی درشت و ظریف کودک را توسعه می دهند.
اما برای اطمینان از اینکه این مهارت ها راه درست می گیرد و استعدادهای دیگر او را هم توسعه می دهند, کیت های آموزشی برایش تهیه کنید. کیت های آموزشی که یادگیری و سرگرمی را ترکیب می کنند می توانند مغز کودک شما را تیز کنند و توسعه همه جانبه را فراهم کنند.
آیا معایبی هم در بازی بیرون از خانه وجود دارد؟
زیاده روی در همه چیز می تواند بد باشد. به همین ترتیب، بسیاری از بازی کردن ها در فضای باز هم ممکن است ایده خوبی نباشد.
برخی از مضرات احتمالی بازی های خارج از منزل می تواند:
-گاهی اوقات بچه ها تمایل دارند به درس های خود بی توجهی کنند، زیرا در فعالیت های خارج از منزل شرکت می کنند. مهم است که کودکان زمان کافی را صرف درس هایشان نیز کنند.
-گاهی ممکن است کودک به خاطر عشق به بازی در فضای باز، منجر به کشش فیزیکی و سلامتی دیگر شود.
-اغلب اوقات بچه ها بدون نظارت بزرگسالان بازی هایی را در بیرون از منزل انجام می دهند که ممکن است موجب نگرانی در مورد ایمنی و آسیب های کودک در هنگام بازی شود.
بازی کودکان بیرون از خانه چه ایرادی دارد؟
چگونه می توان کودکان را برای بازی کردن در بیرون تشویق کرد؟
لذت بردن از بازی در فضای باز برای کودکان می تواند به آن ها انگیزه دهد تا بازی های بیرون از خانه و ورزش را انجام دهند.
شما می توانید اسباب بازی های مورد علاقه کودکتان را مانند خمیر بازی، ماشین مسابقه، توپ و غیره در بیرون از خانه ببرید و آن ها را شاد کنید تا بازی کنید.
بهترین راه برای تشویق کودکان برای بازی در فضای باز, احتمالاً با گفتن مثال ها برایشان است.
شما می توانید فعالیت جالبی مثل ساخت جایگاه خوراک پرنده یا کشیدن یک دیوار را آغاز کنید.
تماشای یک کار سرگرم کننده ممکن است باعث شود که کودکتان در فضای باز به شما بپیوندد.
بازی کردن های خانوادگی در فضای باز:
به جای رانندگی به سمت بازار نزدیک خانه تان یا اینکه به کتابخانه بروید، پیاده این مسیر را بپیمایید.
کودک شما می تواند در مورد یک ویژگی طبیعی یا نقطه عطفی در راه سوال هایی بپرسد.
می توانید از این فرصت استفاده کنید تا به بانک دانش او اضافه کنید.
منابع طبیعی منطقه خود را با بردن کودک خود برای راه رفتن مانند کوهنوردی, ماهی گیری, کایاک سواری و اردو زدن کشف کنید.
شما می توانید فعالیت های مختلفی مانند سفر ساحلی, بازدید از باغ گیاه شناسی یا مزرعه را برنامه ریزی کنید تا علاقه کودک خود را جلب کنید.
شما می توانید چالش هایی برای کودکتان مانند جستجوی گنج یا کار ایجاد کنید و به طور مناسب به او پاداش دهید.
از انجام بازی بیرون از خانه و یا ” آکادمیکی ” اجتناب کنید.
مطمئن شوید که به کودکتان خوش می گذرد و از بیرون بودن لذت می برد!
در ابتدا می توانید بچه خود را به پارک یا طبیعت همراهی کنید, اما بگذارید او خودش کاوش کند.
به اطراف نگاه کنید تا مراقب او باشید، ولی دخالت نکنید و جلوی کنترل تجربیات او را نگیرید.
فقط وقتی درخواست کمک کردند این کار را انجام دهید.
دیدگاهتان را بنویسید